Városlista
2024. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2014. Július 25. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott – pecáról és a halléről

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott – pecáról és a halléről

Beköszöntött a nyári szabadság Reviczky Gáborhoz, ez pedig – több mint 60 éve – egyet jelent számára a pecázással. A színművész négy évesen fogott először horgászbotot a kezébe...

Beköszöntött a nyári szabadság Reviczky Gáborhoz, ez pedig – több mint 60 éve – egyet jelent számára a pecázással. A színművész négy évesen fogott először horgászbotot a kezébe, manapság már 17 éves fia is elkíséri a partra, felesége, Krisztina pedig valóságos mestere a halas ételeknek. Reviczkynek minden egyes halfajtához külön, jól bevált receptje van.

A családomból soha senki nem pecázott, ám mivel Tatabánya körül már gyerekkoromban is remek horgászhelyek voltak, így négy évesen lejártam a partra - csoda, hogy elengedtek a szüleim” – elevenítette fel az élményeit Reviczky. Azóta már sok ponty lefolyt a Dunán, ám a színész szenvedélye még a régi, egy 37 kilós busát és egy 27 kilós harcsafogást is magáénak mondhat. Színésztársaival, Trokán Péterrel és Csőre Gáborral pedig olykor Észak-Európáig is elmennek egy kellemes pecakörút kedvéért.

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott – pecáról és a halléről

A fiam néha elkísér pecázni, ez a mi közös programunk. Amúgy is vízi ember, kiváló kajakos, de horgászni egyedül velem jár. A hallé főzése azonban kizárólag az én dolgom. Bunyevác halfőző edényt és friss halat használok, a kalocsai paprikát barátok gyűjtik be nekem, az alapvető titok pedig a makói hagyma, ez adja a leves ragadós szaftját” – magyarázta a színész, aki a hal minden fajtája iránt rajong, legyen az édesvízi, vagy tengeri. Nem is érti, hogyan fordulhat elő, hogy a magyarok évente mindössze négy kilót fogyasztanak a halakból. Ennek talán az lehet az oka, hogy nem ismerik a felesége fogásait.

Krisztina csodálatos, kreatív ember, fantasztikus dolgokra képes a hallal. Nekem is megvan a saját specialitásom: különleges füstölő edényben több rétegben helyezem el a halakat - főleg süllőt és pisztrángot -, fűszersót és némi olajat adok hozzá. Fenséges” – mondta Reviczky.

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott – pecáról és a halléről

A Halászati Operatív Program (HOP) – amely Magyarországon a halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul – kiemelt feladatának tekinti, hogy a halból készült ételek minél gyakrabban és minél több változatban kerüljenek mindannyiunk asztalára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. November 13. 07:55, szerda | Bulvár

A bitcoin történelmi csúcson, 89 ezer dollár fölött

Rekordszintre emelkedett a bitcoin jegyzése kedden kora reggel, először emelkedett 89 ezer dollár fölé.

2024. November 12. 08:25, kedd | Bulvár

Eldőlt: Jövőre nem lesz Balaton Sound

A jövő évben, 2025-ben nem rendezik meg a Balaton Sound fesztivált - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

2024. November 11. 08:01, hétfő | Bulvár

Pénteken már nyitnak a budapesti karácsonyi vásárok

Két karácsonyi vásár nyílik november 15-én, pénteken Budapesten; a Szent István téren az Advent Bazilika, a Vörösmarty téren pedig a Vörösmarty Classic Xmas - tudatták a szervezők közleményben az MTI-vel vasárnap.

2024. November 07. 07:56, csütörtök | Bulvár

Magyarország a 2025-ös és 2026-os évet a Magyar Tudomány Éveként ünnepli

Az Országgyűlés döntése alapján Magyarország a 2025-ös és 2026-os évet a Magyar Tudomány Éveként ünnepli, a Magyar Tudományos Akadémia és annak Könyvtára alapításának 200 éves évfordulójának alkalmából.